skip to Main Content

630 734 247

MILLOR PREU GARANTITZAT

Una de les activitats que proposem des d’Els Masos d’en Coll per recórrer la natura amb bicicleta és una ruta pels petits pobles medievals del Baix Empordà.

Sortint des d’Els Masos d’en Coll en bicicleta us proposem que visiteu els següents pobles. Cada un d’ells amb una història única que farà que us enamoreu a primera vista del magnífic entorn de l’Empordà.

Ullastret

Ullastret és un dels primers pobles que trobareu seguint la ruta que us proposem, i recorrent els seus carrers podeu veure l’Esglèsia parroquial de Sant Pere i també el poblat Ibèric d’ullastret situat al Puig de Sant Andreu. Hi podreu descobrir unes muralles ibèriques molt ben conservades, les més grans i antigues de Catalunya.

     

Peratallada

Seguint la ruta, trobareu el poble de Peratallada. És un poble medieval del Baix Empordà que destaca pel seu encant en cada un dels seus carrers i carrerons estrets a mesura que t’hi passeges. Els punts més destacats són el Castell de peratallada, el Portal de la Verge o bé l’Esglèsia parroquial de Sant Esteve. Aquest és un bon punt per gaudir de l’excel·lent gastronomía empordanesa en qualsevol dels restaurants de la vila.

   

Palau Sator

Palau-sator comparteix terme municipal amb els petits pobles de Fontclara, Sant Julià de Boada i Sant Feliu de Boada. Palau-Sator es troba emplaçat al bell mig de la plana del riu Daró, molt pròxim a l’estany de Pals, un territori que ha estat la font tradicional de riquesa d’aquests pobles, de marcat caràcter agrícola i ramader. Com altres pobles de la ruta, els conjunts arquitectònics del seu nucli són d’extraordinari interès històric. Palau-sator té una disposició urbanística típica d’un antic nucli medieval, amb el recinte enmurallat ben definit. Es poden observar restes de muralles i defenses i l’estructura dels carrers al voltant de la torre de l’antic castell, que presideix tot el conjunt. Podreu accedir al nucli medieval pel carrer del Portal, passant per la torre de les Hores, que porta fins a la plaça del Castell, on esteu ben bé al mig del poble.

    

Pals

Per acabar la ruta, proposem la visita al poble medieval de Pals, on hi podeu descobrir la Torre de les Hores, el Mirador d’en Josep Pla, l’Esglèsia de Sant Pere, i la casa de cultura Ca la Pruna. És un poble petit i amb un encant molt especial ja que és un poble costaner però el casc antic del poble no es troba junt a la platja, sinó just a l’altre costat. Si vols acabar la ruta en bicicleta amb una bona refrescada, recomanem visitar la Platja Gran de Pals i relaxar-te sentint l’aigua de mar als teus peus.

   

 

Fontclara

El Poble de Fontclara és un poble petit per on passa el riu Daró. Hi predomina una tranquil·litat i un silenci abrumador per relaxar la ment. Un dels seus llocs d’interès és el Monestir de Sant Pau documentat des de l’any 889. Un entorn ideal per descansar i fer una petita parada a la teva ruta en bicicleta.

   

 

Fontanilles

Fontanilles és el penúltim poble que us mostrem per gaudir d’aquesta magnífica ruta al complet.

L’Església de Sant Martí de Fontanilles i el castell del segle XI és el que podeu trobar si recorreu el poble en bicicleta. També podeu explorar els camps de conreu que voregen el poble i si t’agradaria la fotografia, podràs gaudir d’un entorn magnífic. Sempre és interessant passejar-s’hi quan cau la llum del sol… els camps estan espectaculars.

Gualta

Després de Fontanilles i per a finalitzar la ruta abans de tornar a Els Masos d’en Coll recomanem la visita al poble de Gualta. Un poble característic pel pont Medieval de Gualta on es poden veure vistes del Montgrí, el Castell situat a dalt de tot del Massís del Montgrí, al poble de Torroella.

Al finalitzar la gran ruta, què millor que descansar a Els Masos d’en Coll després d’un gran dia d’activitats?

T’hem proposat una ruta amb bicicleta, però aquí et mostrem altres experiències de les quals poder gaudir.

T’hi esperem 🙂

 

Back To Top
Open chat
Powered by