skip to Main Content

630 734 247

MILLOR PREU GARANTITZAT - SI TROBES UN PREU MÉS BAIX NOSALTRES ET MILLOREM LA RESERVA

El Turisme EcoSlow és la nostra filosofia, i no és només una paraula anglosaxona que ens haguem “apropiat”, sinó que és la nostra manera de fer de sempre.
M’explico millor, a casa, als Masos d’en Coll, sempre hem viscut per la terra, tenint una connexió i un respecte pel què fem al nostre voltant.Turisme ecoslow - Els Masos d'en Coll
Per nosaltres no hi ha una altre manera de fer les coses, és com sempre s’han fet a casa i com tot funciona en equilibri.
Es tracta de viure present en el què fas en cada moment. Per exemple, si estem regant les plantes no estem pensant en què hem d’anar a la granja, si estem a la granja no estem pensant en les plantes, etc.
La màgia està a prendre’s el temps necessari en fer el que et proposes, però al contrari del que vol dir la paraula “Eco-Slow” no creiem que es tracti d’anar lent, sinó ser conscient del que estàs fent en aquell precís moment, sent dinàmic a l’hora, però sense la pressió d’haver d’acabar-ho en un temps determinat, també podríem dir aquella frase de: Sense pressa però sense pausa.
A en Joan li agrada molt resumir-ho en una frase que si heu vingut a allotjar-vos a casa, potser li heu sentit a dir: ** Un moment per cada cosa, cada cosa al seu moment **
No només és una qüestió de gestió del temps, al ser més present amb el que fas en el moment, ve de la mà apreciar més el que tens davant, valorant més el que és té. I això indubtablement fa que estimis i respectis tot el que et rodeja. I aquesta filosofia transportada a tots els aspectes de la vida.

Què és per Els Masos d’en Coll el turisme ecoslow

Turisme ecoslow - Els Masos d'en CollSi parlem de Turisme EcoSlow, és viatjar, descobrir i gaudir de l’entorn d’una manera més sostenible, fugint del model del “turisme de masses” on ja sabeu que no és té gaire interès per cuidar i preservar l’entorn. I no creieu que és una mica il·lògic? Si les persones van a un lloc pel seu interès turístic, la seva flora i fauna, la seva cultura i no es cuida, aquest entorn està condemnat a no durar.
I per filar una mica més el fil, no es tracta del fet que el Turisme EcoSlow sigui un turisme sempre rural, o un turisme de fer activitats a la natura. Sinó que per exemple si viatges per la gastronomia del lloc o una escapada de Spa, o a un camp de golf o per celebrar un aniversari amb amics i fer una barbacoa, és no anar a un lloc pel simple fet de consumir uns serveis, sinó de gaudir i exigir que siguin uns serveis que contribueixin a un model respectuós, per exemple, amb productes de klm 0 on ajuden als productors locals, un lloc on tinguin un pla de bones pràctiques, gestió d’aigua i llum, fer un consum responsable, en definitiva, és quasi una filosofia de vida.

Per acabar, aquí estan els nostres 7 punts de la filosofia EcoSlow:
• És ser ecològic
• És tranquil·litat
• És vitalitat
• És viure de manera saludable
• És connectar amb la terra i la natura
• És valorar el més simple i pur
• És respectar el medi ambient i les persones

Si aquest article t’ha fet vibrar, ets sent identificat, t’esperem al nostre allotjament per viure una mica més EcoSlow. 😉

Back To Top