skip to Main Content

630 734 247

MILLOR PREU GARANTITZAT

Pobles medievals

Diuen que l’Empordà és com la Toscana Catalana, una terra rica amb grans tresors i història, posseeix una infinitat de pobles medievals esculpits en pedra, dels quals t’enamoraràs.

Els carrers, les torres i les esglésies de pobles medievals et faran viatjar a temps de Bruixes i supersticions, reinat de cavallers i donzelles. Artesania com la ceràmica i productes típics com el recuit de drap ( formatge fresc ) encara els podràs trobar en aquests pobles plens d’encant.

Des de Els Masos d’en Coll et queden molt aprop i són de visita obligada:

  • Peratallada: provablement un dels pobles més macos de Catalunya. Construït sobre la pròpia roca, amb impressionants muralles, Castell-Palau i Torre de l’Homenantge. No deixis de visitar algun petit taller de ceràmica on inclús podràs fer de ceramista.
  • Pals: impressionant poble medieval del S.IX, us recomanem les vistes des de el mirador del Pedró, on es poden observar les Illes Medes, el masís del Montgrí, el Canigó i la serra de l’Albera.
  • Cruïlles-Monells: dos pobles petits en dimensions, però molt grans en historia i bellesa.

La llista seria molt llarga, però afegirem: Palau-Sator, Begur, Cruïlles, Vulpellac, Púbol i La Pera. I com sempre, un cop sigueu als Masos, us seguirem recomanant els llocs màgics de l’Empordà.

Peratallada

És un dels nuclis més importants de Catalunya pel que fa a arquitectura medieval, pel que ha estat declarat conjunt historic-artístic i bé cultural d’interès nacional.

Peratallada amb el seu extraordinari atractiu i bellesa, conserva a dia d’avui el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, i nombrosos entrants i sortints, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge, el palau (s.XI-XIV) , les muralles (s.XII-XIII) i l’església de Sant Esteve (romànica de principis del segle XIII), a més del gran fossat que envolta la població,

A més, a l’ajuntament de Forallac, on es troba el poble Peratallada podràs gaudir de diverses rutes com la Ruta dels Dolmens, La Fonteta -Fitor, La Ruta dels Camins de Romans i Ibèrics, el Passeig per la Empordà Medieval i la Marxa dels Guilles.

Pals

Pals és una vila situada al cim d’una muntanya d’escassa altitud, antigament cobert per estanys que van ser assecats i que actualment es destinen al cultiu d’arròs. Pals es caracteritza per estar format per 3 grans nuclis:

El primer, situat al cim; el Poble Medieval de Pals des del qual es pot gaudir d’unes vistes espectaculars i en què destaquen l’Església Sant Pere, El campanar i la Torre de les Hores. El segon, de camí a la platja de Pals es troba Els Masos de Pals que estava format per un conjunt de masies fortificades que tenen un gran valor arquitectònic, en el qual destaca l’església de Masos de Pals.I per l’últim, el nucli de la Platja de Pals de 3.5 km d’extensió.

En resum, Pals és un lloc on la platja i la muntanya es fusionen creant un lloc de somni en el què passar unes hores en família serà molt complaent i a més compta amb una fantàstica gastronomia, cultura i història

Cruïlles-Monells

Formen part dels pobles medievals que es poden trobar a la província de Griona, en aquests podrem trobar una infinitat de monuments conservats de l’època com La Torre de Cruïlles, construída durant la segona meitat del segle XI o El Monestir de Sant Miquel de Creus que conserva pintures romàniques i les restes d’Isabel d’Hongria, aquests no són els únics monuments que podràs trobar en aquests 3 municipis, així que si vols conèixer més sobre ells no ho dubtis i acosta’t a conèixer-los.

visita'ns aquest cap de setmana!!

Back To Top
Open chat
Powered by