skip to Main Content

630 734 247

MILLOR PREU GARANTITZAT

L'hort d'Els Masos d'en coll

L’hort és un dels espais que sempre ha existit a totes les cases de pagès. Tot i que malauradament les generacions actuals estan abandonant una mica la tradició, igual que es deixa de viure al camp, a la gent ja no l’atrau aquest estil de vida. Però això ja en parlarem en un altre moment.

Al parlar d’una masia, l’hort solia ocupar un espai arrecerat dels principals vents de la zona, a poder ser a solana i amb la terra més fèrtil que es pugui aconseguir.

La gent gran de la casa solen ser els responsables de cuidar-lo. El coneixement que donen anys i anys de fer la feina, fa que no calguin manuals per treure unes bones verdures de l’hort.

Els pagesos que viuen en un poble solen tenir l’hort en algun camp petit, prop de l’aigua, per regar i sobretot que no sigui massa lluny, perquè se sol cuidar a estones i no es pot perdre massa temps anant amunt i avall. Tenir un camp petit fa que sigui més difícil treballar-lo si es disposa d’una maquinària de grans dimensions.

“Cada maestrillo, su librillo”

L'hort a casaL’hort és un punt de creació. És cert que hi ha certes formes i condicions que no es poden obviar, però cada un dels avis que cuiden un hort li posen el seu toc especial. Combinació de verdures, varietats, que si planto una mica abans o més tard, etc. L’hort és pel pagès com un llenç pel pintor, és un espai de creació.

El millor que aporta un hort a casa, és poder gaudir dels seus productes a la taula, el gust, l’aroma, la textura…

El poder collir un tomàquet, un enciam i una ceba, per exemple, netejar-los, preparar una amanida i menjar-la, i que els aliments no hagin d’estar una setmana en càmeres, camions i/o estanteries abans no arribin a taula és una sensació incomparable.

Ara per sort, quasi tothom pot tenir aquesta opció, ja que s’està millorant molt la distribució i això permet que si es compra a productors locals, pots tenir l’experiència de l’hort a la taula, fins i tot sense tenir un hort propi.

 

L’essència del nostre Hort

A ElsL'essència del nostre hort Masos d’en Coll tenim la sort de tenir-lo a casa, que el treballa principalment l’Avi Pere, i després l’empresa Orgànic Empordà, que conrea unes 3 hectàrees d’horta. A més fa cistelles, i té una parada al mercat de Girona.

Comptarem dins d’aquestes pàgines amb l’experiència de l’Avi Pere, i d’en Jordi i en David amb explicacions d’una producció més a gran escala.

A més, periòdicament anirem publicant l’hort de temporada.

Back To Top
Open chat
Powered by