skip to Main Content

630 734 247

MILLOR PREU GARANTITZAT - SI TROBES UN PREU MÉS BAIX NOSALTRES ET MILLOREM LA RESERVA

Com a bona casa de pagès, hi ha tanta fauna i flora del Baix Empordà a casa nostra que quasi podríem dir que és un ecosistema propi.

La flora d’Els Masos d’en Coll

Bromes a part, la veritat és que tenim molta varietat. En una casa de pagès on sempre s’ha viscut del camp és normal trobar una flora autòctona, la natura ens envolta i, per tant, trobem plantes per tot arreu que creixen de manera espontània a la zona, com per exemple flors del tipus margarita, romaní, borratja o dents de lleó.

hort de la fauna i flora del baix empordà

fauna i flora del baix empordà

fauna i flora del baix empordà

 

 

 

 

 

 

 

 

A part, als nostres jardins i eres* hem anat plantant altres plantes típiques de la zona mediterrània, com rosals, calèndules i esparregueres, un toc que dóna més calidesa al mas*.

A més, també trobaràs arbres que expliquen molta història d’Els Masos d’en Coll, que porten molts anys plantats solemnement i que hem fet ús incomptables vegades, com per exemple l’olivera que presideix just davant l’entrada de la casa *pairal, la casa de l’avi Pere i l’àvia Pilar. O la Figuera que es troba davant de la pedrera* just al costat del llit elàstic on els nens s’ho passen superbé i amb la que hem fet melmelades de figues a l’estiu.

També tenim l’hort de l’avi Pere on creixen els tomàquets que podràs trobar a l’esmorzar, com altres vegetals que podràs comprar i cuinar si t’allotges en uns dels tres apartaments “Mas Pou”. A més, al costat de la nostra hípica, hi ha els hivernacles on en David i en Jordi tenen l’horta ecològica “Orgànic Empordà”.

Al voltant d’Els Masos, a la nostra finca, estem rodejats de camps de cultiu, alguns de cereals d’altres pagesos de la zona i d’userda i civada que plantem per als nostres cavalls que pasturen a un gran bosc que tenim d’alzines. 

La fauna d’Els Masos d’en Coll

Des de temps immemorials, més de set generacions hem viscut amb animals. La història és molt molt llarga per explicar per aquí… Però com a curiositat, si algun cop has estat o vols venir a allotjar-te en una de les habitacions de “Can Barnosell”, podràs veure el pas del temps a les seves parets; només amb els noms que li hem donat a les sis habitacions podràs veure quina funció tenien en el passat, algunes són: “El Galliner”, “La Cuadra” o “El Paller”.

Habitació fauna i flora del baix empordà

I si hi ha alguna cosa que recordaràs si has vingut o si t’animes a venir, és trobar-te als nostres porcs vietnamites, especialment en “Baicon” dormint la becaina amb els gossos. 😅

I és que tenim una granja on els animals van i venen, les gallines amb els seus pollets, les ovelles i les oques. També trobaràs als nostres estimats gats i gossos, molt simpàtics i afectuosos.

Però això no és tot, com ja t’hem explicat tenim cavalls, un centre hípic on trobaràs les nostres egües i cavalls, tots entrenats amb la doma natural “Parelli”, els nostres cavalls són uns animals nobles, tranquils i forts. Et convidem que vingueu i experimenteu almenys un cop a la vida el fet de tenir contacte amb aquests meravellosos animals.

Beicon de la fauna i flora del baix empordàfauna i flora del baix empordàfauna i flora del baix empordàfauna i flora del baix empordà

I com a curiositat, aquí us deixem una mica de diccionari rural que hem fet servir en aquest post:

L’Era: Zona exterior de la masia on sovint tota la família es reunia per fer treballs relacionats amb la granja o els conreus.

Mas i Masia: Una masia és l’edifici central d’un mas, una explotació agrícola solitària fora del nucli d’un poble. S’ha de distingir entre masia, que significa la casa sola, i mas, el conjunt de casa, terres de conreu i boscos.

Casa Pairal: És la casa on habiten o han habitat els pares o els progenitors del llinatge d’una persona.

Pedrera: Lloc on s’acumulaven pedres portades des del camp, sovint reaprofitades de murs de conreu en desús. Una vegada es tenia prou pedra, es podia construir o ampliar alguna estança/espai del mas.

Back To Top