skip to Main Content

630 734 247

MILLOR PREU GARANTITZAT

Com són els animals de companyia en una casa de Pagès?

En una casa de pagès, l’animal de companyia que sempre ha estat present, és el gos. Per vigilància, per companyia, per caça….Els gossos han estat, són i sempre seran una part activa i imprescindible en una casa de pagès.

Normalment solien ser gossos creuats, de raça identificada. Tot i que estaven lligats davant les entrades, quan sortien a córrer o s’escapaven les femelles, solien quedar embarassades de vés a saber quin galant que passava per allà, de la camada sempre en quedava algun a la casa i els altres es regalaven a veïns o amics.

A Els Masos d’en Coll, n’hi ha hagut sempre. Recordo el Pirru, la Tonca, el Xato, el Pillo… i tants altres. El Pirru és l’últim que recordo que estava lligat davant l’entrada del Mas, en una barraca feta d’obra, volta que volta, quasi cada dia el deslligàvem una estona i sempre feia el mateix, marcar totes les cantonades, les jardineres, els testos, etc. Era la seva manera de dir, aquí estic jo i no cal que vingueu!, jo vigilo. Mentre que els altres sempre han estat lliures, han sigut fidels i companys dels quals hem viscut i estem vivint aquí.

els animals de companyia dels masos, els gossosEls animals de companyia dels masos, els gossos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coneix els Gossos d’Els Masos d’en Coll

DINA

Una Bulldog Francès que és la delícia de tots els visitants, vigilant quan cal i dolça com l’osset de peluix que en algun moment tots hem tingut.

animal de companyia Bulldog francès

ARGOS

Porta el nom de la deessa grega, un bòxer amigable com tots els bòxers, elegant i respectuós, sempre esperant la carícia de qui se li apropa.

Animal de companyia boxèr

BRUC

El vigilant per excel·lència. És mestís de pastor alemany i golden, pausat i tranquil, atent i col·laborador, company de passejades i treballador incansable per avisar de qualsevol perill que pugui acostar-se a Els Masos. Recull els animalons de la granja quan es dispersen massa, habilitat que ha copiat de la Dina, que temps enrere era incansable en aquesta feina.

Els tres han trobat el seu lloc, la Dina va arribar a Els Masos de petita, però tant l’Argos com en Bruc van arribar després de passar la seva infantesa en altres cases i que per motius diversos no els van poder continuar tenint.

Ara Els Masos d’en Coll, és el seu paradís. És un fet massa recurrent que la gent compri gossets petits, sense pensar que es fan grans, i que no és cosa d’uns dies, d’uns mesos, que la vida d’un gos pot ser molt llarga, 10, 12 o fins i tot més anys. Si esteu amb la idea de tenir un gos, penseu i actueu amb molta responsabilitat, malauradament les gosseres estan massa plenes de gossos abandonats.

Animal de companyia mestís pastor alemany i golden

ILUN

En aquesta menció no em voldria oblidar de la Ilun. Ha arribat a Els Masos amb la Paloma, és la seva companya de viatge, incansable i compromesa. Tot i la seva lesió en una pota, gaudeix acompanyant-la en les sortides a cavall. S’ha integrat perfectament en l’harmonia que es viu aquí i ja és una més de la família.

Animal de companyia

Els nostres gossos són la delícia de la família, dels clients i visitants.

Tant petits com grans gaudeixen de la seva companyia tota l’estona.

Divertiu-vos amb ells, això els fa feliços també.

 

Back To Top
Open chat
Powered by